На осінніх канікулах

2013-11-11

/Files/images/IMG_0275.jpg



Канікули
– чудова пора відпочинку та незабутніх вражень. Яскравими осінніми барвами і теплом розпочались осінні канікули для українських школярів. Хоча вони тривали лише тиждень, але гімназисти встигли багато чого зробити і побачити. Учні 7-а, 7-б класів (кл.керівники Шевля А.С., Василюк А.М.) та гуртківці клубу «Пошук» брали участь у міських заходах до 69-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Завдяки ентузіазму класних керівників Забродської Н.О, Євтушиної М.О., Андрійчук Л.М., Антипчук Л.А., Іванченко С.В., Давлятової Г.К., Чумак О.В. учні побували у різних куточках нашої мальовничої України.


Гостинно зустрічав гімназистів старовинний Кам‘янець - Подільський. Це місто вразило своєю неповторною красою та історією. Адже Кам'янець - Подільський — значний культурний осередок країни; тут розташовані численні музеї, заклади культури й екскурсійні об'єкти, проводяться різноманітні культурні й фестивальні заходи.Учні НВК відвідали безліч історичних та архітектурних пам‘яток, зокрема, Національний історико-архітектурний заповідник, Історичний музей-заповідник, Замок (XIV–XVI століття), Петропавлівський кафедральний костел (XVI століття), музей тортур, грошей та музей старожитностей і археології. Це місто ще називають «містом семи культур».

Подорож до Івано-Франківська

/Files/images/IMG_0291.jpg

До Івано-Франківська гімназисти прибули рано-вранці. Місто радо зустріло туристів з древнього Звягеля. Учні відвідали палац Потоцьких, краєзнавчий музей Івано-Франківщини, церкву Святого Духа, храм Різдва та площу знаменитої Роксолани.

Місто Рівне завжди приваблює туристів своїм затишним зоопарком, ботанічним садом та загадковим тераріумом. Несподіванкою для школярів стало те, що вони змогли не тільки милуватися великим різноманіттям тварин й рослин, а й бажаючі могли погладити м’яку гриву поні, почухати спину лами та сфотографуватися біля них. Казковості комплексу додають скульптури героїв мультфільмів та казок.

/Files/images/IMG_0252.jpg

Багато позитивних емоції та цінних знань діти отримали в цьому чудовому місті. З радістю наші гімназисти будуть згадувати екскурсії стежками України й з нетерпінням чекати наступних канікул, нових цікавих пригод та зустрічей.

Заступник директора НВК
Вікторія Ломова

Поїздка до Івано-Франківська учнів 10-Б класу

Кожен куточок України вирізняється своїми традиціями та особливостями культури і мови. Незважаючи на єдність України, кожна область, місто, село мають свої особливості.

/Files/images/ekskursya/1.jpg

Цю поїздку з класом ми планували досить довго. Було багато пропозицій щодо нашої маленької подорожі. Але все ж таки ми обрали Івано-Франківськ. Місто зберігло риси країн, під владою яких воно знаходилося. Помітити всі ці особливості можна, побачивши чудову архітектуру міста.

/Files/images/ekskursya/2.jpg

Хоча було багато «але»: туди довго їхати; погана дорога; всі втомляться і т.д. До того ж ми виявилися першими, хто зважився на поїздку до Івано-Франківська з класом. Дуже приємно бути своєрідно «першовідкривачами».

/Files/images/ekskursya/3.jpg

/Files/images/ekskursya/4.jpg За цілий день нашої неймовірної поїздки ми прожили таке собі «маленьке життя» і отримали/Files/images/ekskursya/5.jpg «калейдоскоп» вражень.

Це: час, проведений в автобусі, екскурсія в самому місті, що була просто чудовою, і візит в село Манява, де ми відвідали Манявський Скит.

/Files/images/ekskursya/6.jpg

Вплив православної, греко-католицької та католицької релігії віднайшло відображення в тому, що ми можемо бачити велику кількість церков в Карпатах.

/Files/images/ekskursya/7.jpg

/Files/images/ekskursya/8.jpg

Івано-Франківськ - надзвичайне місто, що дає відчуття казки та стародавніх часів. А монастир запрошує своєю мальовничою прикарпатською природою. Два абсолютно різні неповторні місця, які ми поєднали у своїй подорожі. Також своєю надзвичайною красою нас вразили гори Карпати.

/Files/images/ekskursya/9.jpg

Ця поїздка назавжди залишить слід в наших серцях. До того ж дорога назад виявилися також цікавою. Оскільки, вчителі потурбувалися заздалегідь і підготували для нас перегляд цікавих фільмів. Після такого насиченого подіями дня, в нас залишилося безліч вражень та фотографій, що нагадуватимуть про цей прекрасний день. Ця поїздка одна із найкращих шкільних спогадів.

/Files/images/ekskursya/10.jpg

Ми безмежно вдячні нашим вчителям, що організували для нас це свято!

Учні 10-Б класу

Кiлькiсть переглядiв: 423

Коментарi