Тиждень кафедри естетики

2016-04-08

Це вже багаторічна традиція – в останній тиждень березня кафедра естетики впродовж п’яти навчальних днів влаштовує справжнє свято для колективу НВК. Ось і цього року ми не відійшли від цієї традиції. У понеділок, 28 березня таланти гімназистів були представлені чудовою виставкою малюнків «У світі прекрасного», яку організувала вчитель образотворчого мистецтва Т.А. Бойчук.

/Files/images/0_gra/SDC13856.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13859.JPG

У вівторок, 29 березня стіни актової зали здригалися від сміху, бо педагог-організатор А.Ю. Пецик втілила в життя свою давню ідею – провела фестиваль команд КВК 5-6-х класів. Учасники обмінювалися гострими запитаннями, вітали один одного, показали дуже кумедні сцени з шкільного життя. Перемогла дружба. Кожна команда отримала диплом за участь у КВК, але журі відмітило найяскравіші виступи команд 6-А та 6-Б класів.

Завідувач бібліотеки Л.В. Зозуля порадувала учнів 4-х класів – спонукала їх згадати улюблені казки, які написав Андерсен. Діти із задоволенням відповідали на запитання вікторини. Перемогу між собою поділили 4-Б та 4-В клас, які показали яскраві знання чудових творів улюбленця дітлахів - датського казкаря.

/Files/images/0_gra/SDC13860.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13861.JPG

Наступного дня на великих перервах величезна юрба оточила столи за якими дівчатка-шестикласниці на чолі з О.Є. Габелко проводили майстер-клас по виготовлені сувенірів до Великодня. Дуже швидко великоднє деревце прикрасилося медальйонами та листівочками, виконаними в техніці квілінгу. Були тут і писанки, інші цікаві вироби. Приємно, що вчилися у майстер-класі не тільки діти різного віку, але й наші вчителі.

/Files/images/0_gra/SDC13866.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13867.JPG

А ось подивитись програму «Міні міс - 2016» зібралася повна актова зала, навіть не всім вистачило місця. Конкурсну програму підготувала і провела А.Ю. Пецик. Дівчатка змагалися в умінні красиво рухатися, співати, танцювати, одягатися, продемонстрували не аби-який інтелектуальний рівень. Титул «Міні-міс – 2016» завоювала Дана Рудницька з 4-А класу, а звання «Перлинка - 2016» виборола Женя Васильєва, учениця 2-го класу. Шоу вразило своєю різноманітністю, учасниці зачарували своїми талантами, красою, грацією.

/Files/images/0_gra/SDC13873.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13874.JPG

Особливо насиченим було 1 квітня. Своє ноу-хао представила учитель музичного мистецтва Ю.П. Марчевська, яка провела програму «Музичний абонемент». Спочатку з електронної презентації учні 2-4-х класів дізналися про те, що таке опера, балет, побачили на слайдах найвідоміші театри України та світу, подивилися фрагменти з балету «Лускунчик», а потім був сюрприз – у виконанні наших учнів було представлено дитячий мюзикл «Вовк та семеро козенят» (сценарій та постановка Ю.П. Марчевської). Такого в НВК ще не було ніколи. А учитель музичного мистецтва А.С. Шевля провела для учнів 5-7-х класів «Музичний абонемент» «Камерна музика», де виконавцями творів відомих композиторів стали самі гімназисти.

/Files/images/0_gra/SDC13875.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13879.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13882.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13885.JPG

Тиждень кафедри естетики традиційно закінчився інтелектуальною грою «Що? Де? Коли?» в якій взяли участь команди 8-11-х класів і вчителів. Оскільки 1 квітня – це Всесвітній день сміху, то й на питання, які підготувала незмінний організатор гри С.В. Іванченко, можна було відповісти, маючи гарне почуття гумору. І воно-такі було в наявності. Переможцем гри стала команда 11-Б класу, друге місце посіли інтелектуали-гумористи 11-А класу, а ось третє місце поділили між собою команди вчителів і 9-го класу. А що? В день сміху всіляке трапляється.

/Files/images/0_gra/SDC13893.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13892.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13891.JPG

/Files/images/0_gra/SDC13888.JPG

Отже, як і завжди, під час Тижня кафедри естетики було, що подивитись і на що порадіти.

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi