• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ПРОГРАМА про часткове відшкодування витрат з перевезення учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Новограда-Волинського на 2016-2018 роки

ПРОГРАМА про часткове відшкодування витрат з перевезення учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Новограда-Волинського на 2016-2018 роки

2016-01-04

Мета Програми

Метою Програми є забезпечення організації безпечного, регулярного перевезення учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста до місця навчання і додому та забезпечення беззбиткової діяльності транспортних підприємств міста.

Розробником Програми є управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.

Завдання Програми

1.Сприяння батькам обирати навчальний заклад для дитини незалежно від місця проживання та відвідуванню позашкільних навчальних закладів міста дітьми, які проживають у віддалених мікрорайонах.

2.Створення сприятливих умов учням щодо перевезення у межах міста.

П О Р Я Д О К

часткового відшкодування витрат з перевезення учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів ( далі - учнів ЗНЗ) у міському пасажирському транспорті

1.Цей Порядок визначає механізм часткового відшкодування транспортним підприємствам міста витрат, пов'язаних з перевезенням учнів ЗНЗ.

2.Право на часткове відшкодування витрат при перевезенні в міському пасажирському транспорті мають лише учні ЗНЗ.

3.Часткове відшкодування витрат з перевезення учнів ЗНЗ встановлюється на навчальний рік (вересень - травень).

4.Для забезпечення проїзду в міському пасажирському транспорті відповідними транспортними підприємствами міста видаються учням ЗНЗ учнівські проїзні квитки спеціального зразка.

5.Вартість учнівського проїзного квитка для перевезення учнів ЗНЗ становить 50% від вартості громадського проїзного квитка.

6.Сума за місяць для відшкодування транспортним підприємствам міста витрат з перевезення учнів ЗНЗ розраховується шляхом множення кількості реалізованих учнівських проїзних квитків на їх вартість.

7.Щомісячно до 5 числа місяця, наступного за звітним, транспортні підприємства міста надають управлінню освіти і науки міської ради розрахунок суми для відшкодування витрат з перевезення учнів ЗНЗ.

8.Управління освіти і науки міської ради після отримання розрахунку від транспортних підприємств міста та його перевірки подає до фінансового управління міської ради заявку на фінансування з міського бюджету часткового відшкодування витрат з перевезення у міському пасажирському транспорті учнів ЗНЗ із зазначенням суми, яка підлягає відшкодуванню та копію розрахунку транспортних підприємств.

9.Управління освіти і науки міської ради після отримання фінансування з міського бюджету здійснює перерахування транспортним підприємствам міста суми часткового відшкодування витрат з перевезення у міському пасажирському транспорті учнів ЗНЗ.

Очікувані результати, ефективність Програми

Виконання Програми дасть змогу:

1. Забезпечити перевезення 100% учнів, що його потребують.

2. Створити рівні умови доступу до освіти.

3. Забезпечити рентабельність роботи транспортних підприємств.

Обсяги та джерела фінансування

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.

На 2016 рік згідно з попередніми розрахунками орієнтовна сума відшкодування витрат з перевезення учнів ЗНЗ становить:

420*80*9 = 302,4 тис. грн.

420 - кількість учнів, які потребують учнівських проїзних квитків.

80 – вартість учнівського проїзного квитка (50% від вартості громадського проїзного квитка).

9 - термін видачі учнівських проїзних квитків – з вересня по травень.

Видатки на часткове відшкодування витрат з перевезення учнів ЗНЗ можуть коригуватися у зв’язку із зміною вартості громадського проїзного квитка та кількості учнів, які потребують учнівських проїзних квитків.

Кiлькiсть переглядiв: 297

Коментарi