Зустріч з ліквідатором

2018-04-20

Наприкінці квітня, коли відзначаються роковини трагедії на Чорнобильській атомній електростанції, обов’язком всіх наших співвітчизників є згадати про нашу багатостраждальну українську землю, про її народ, опалений вогнем випробувань, про тих, хто загинув, рятуючи світ від ядерної небезпеки, хто сьогодні на собі відчуває біль радіаційного ураження, та про майбутні покоління.

До учнів 7-В класу Новоград-Волинського НВК зі згадкою про часи 32-літньої давності 20 квітня завітав Завгородній І.І., який перебуваючи на військовій службі, був зобов’язаний їхати у зону Чорнобильської катастрофи, щоб разом з колегами організовувати евакуацію населення із зони забруднення та забезпечувати громадський порядок.

Ігор Іванович був одним з перших, кого направили в зону катастрофи для ліквідації наслідків аварії та евакуації громадян. Він поділився спогадами про ті трагічні роки, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію вибуху на ЧАЕС. Про героїчний подвиг пожежників, військових, шахтарів та про не завжди правильні накази керівництва, про людяність, мораль, любов та толерантність розповідав ліквідатор.

Школярі мали можливість отримати відповіді на питання, які виникали під час спілкування, а наприкінці зустрічі насолодитись чудовим виконанням пісень новоград-волинських авторів, музику для яких, до речі, написав сам Ігор Іванович.

Ця зустріч нікого не залишила байдужим. Саме такі зустрічі формують в дітях патріотичне почуття, виховують громадянина-патріота, який володіє глибоким розумінням громадянського обов'язку, готовий у будь-який час стати на захист своєї Батьківщини.

Класний керівник 7-В классу, Бойко Ю.В.

/Files/images/0_1_2017-2018/a_na_sayt_/konkurs_chittsv/DSC_0047.JPG/Files/images/0_1_2017-2018/a_na_sayt_/konkurs_chittsv/DSC_0053.JPG/Files/images/0_1_2017-2018/a_na_sayt_/konkurs_chittsv/DSC_0054.JPG/Files/images/0_1_2017-2018/a_na_sayt_/konkurs_chittsv/DSC_0049.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 335

Коментарi